Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de overtocht met boot Ameland? Misschien staat je vraag in het overzicht van veelgestelde vragen. Onder andere over parkeren, tarieven en reserveringen.

Veelgestelde vragen boot Ameland

Zijn de prijzen voor een enkele reis?

Kaartjes voor een enkele reis worden niet verkocht. Alle genoemde tarieven zijn retourprijzen.

Is de prijs voor mijn auto inclusief inzittenden?

De prijs voor de auto is exclusief inzittenden. Voor een aanhanger, caravan of fietsendrager moet extra betaald worden. Voor fietsen op een dakdrager hoeft niet betaald te worden.

Kan ik een personenkaartje reserveren?

De veerboten hebben voldoende capaciteit voor alle passagiers. Het is niet nodig en ook niet mogelijk om van tevoren een plaats te reserveren.

Moet ik reserveren voor mijn motor?

Het is niet mogelijk om voor individuele motoren te reserveren. Kom je met een groep motorrijders (minimaal 5) dan is aan te raden dit kenbaar te maken door te bellen met 0519 54 61 11.

Wat kost parkeren?

Een parkeerkaart kost € 4,50 of een deel hiervan. Je kunt contant of met je pinpas betalen. Ook is het mogelijk om met je creditcard (VISA, Maestro, American Express en Eurocard) te betalen. Meer informatie over parkeren Holwerd.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Aan te raden is om minimaal een half uur voor vertrek van de boot aanwezig te zijn.

Hoe kom ik bij mijn bestemming op Ameland?

Er rijden bussen en taxi’s op Ameland. Tevens kun je fietsen huren op Ameland.

Hoe lang duurt de overtocht?

De overtocht met de boot naar Ameland duurt ongeveer 45 minuten.

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

Bekijk de agenda van VVV Ameland voor alle  activiteiten- en excursiekalenders voor alle activiteiten op Ameland. Of ga tijdens je verblijf even langs bij één van de VVV kantoren in Nes of Hollum voor een volledig weekprogramma.

Kan ik ook met de boot van Lauwersoog naar Ameland?

Dat kan zeker. De overtocht (alleen in juli en augustus) van Lauwersoog naar Ameland vaart over het schitterende wad waar je geniet van de vergezichten, vogels, rust en ruimte.

Veelgestelde vragen boot Ameland