Restaurants op Ameland

Restaurants op Ameland

Restaurants op Ameland zijn er genoeg, er is veel keuze om een lekker hapje te eten of om gezellig in de zon een drankje te doen op een van de vele terrasjes. De restaurants op Ameland variëren van luxe tot budget en van een snelle hap tot meergangen diners. Op de stranden van Ameland zijn er vier strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.

De Piraat is een van de restaurants op Ameland

Een bezoek aan restaurant De Piraat is een goed idee wanneer je met kinderen het eiland bezoekt. Dit restaurant ligt op slechts twee minuten van de boot naar Ameland. Zoals de naam al doet vermoeden is de piraterij het thema zowel in als om het familierestaurant. Bij aankomt wordt je verwelkomd door echte piraten op grote piratenschepen. Zowel voor, tijdens als na het eten kunnen de kinderen zich prima vermaken in het vernieuwde speelhol. Hier staat een voetbaltafel, klimtoestel, ballenbak, verkleedkist, piratenschip en nog veel meer.

Restaurant ’t Koaikers Huus heeft een uitstekende keuken

Pannenkoeken eten op Ameland

Onder de vuurtoren, in Hollum, staat het gelijknamige pannenkoekenhuis. Ook hier is voor de kinderen een speeltuin aanwezig. Mede hierdoor is het restaurant al eens uitgeroepen tot meest kindvriendelijke restaurant in de provincie Friesland. Dit gezellige restaurant heeft een bijzondere inrichting. Er is keuze uit maar liefst meer dan 250 soorten pannenkoeken. Er worden ook andere gerechten geserveerd. Het pakkenkoekenhuis is elke dag geopend en honden zijn welkom.

De restaurants op Ameland zijn verspreid over het hele eiland

De restaurants op Ameland zijn verspreid over het hele eiland

Pizza eten op Ameland bij Pizzeria Il Vulcano

In een oud Amelander huisje heeft zich een pizzeria gevestigd. Zowel binnen als buiten op het terras kun je hier heerlijk Italiaans eten, waaronder pizza, salade, lasagne en pasta. Er worden ook andere gerechten geserveerd.

Chinees restaurant Ameland

Ook liefhebbers van de Chinese keuken zijn op Ameland op het juiste adres. Bij Hong Yun kun je heerlijk eten, of chinees eten afhalen. Heb je last van voedselallergie of voedselintolerantie? De koks van dit restaurant gaan hier tijdens het bereiden van de gerechten zorgvuldig mee om.

Strandpaviljoen ’t Strandhuys in Buren

Op het strand bij Buren is op een schitterende locatie het nieuwe paviljoen ’t Strandhuys gevestigd. Hier kun je tijdens een strandwandeling genieten van een snack, ijsje of kopje koffie. Heb je meer tijd? Dan kun je ook gaan voor een complete maaltijd van de kaart. Het strandpaviljoen is het hele jaar door geopend.

Beachclub Sunset in Hollum

In Hollum, aan de westelijke kant op het Hollumerstrand, is er ook een strandpaviljoen cq beachclub te vinden. Er is zowel binnen als buiten plaats om aan te schuiven voor een hapje en een drankje. Dit strandpaviljoen is geschikt voor kinderen; bij Sunset eten ze gratis mee.