Vertrektijden boot Ameland

Vertrektijden Boot Ameland

Op zoek naar de vertrektijden boot Ameland? De veerboot (ferry) van Holwerd naar Ameland kent vertrektijden van gemiddeld elk uur. In de zomermaanden zijn er bij drukte extra afvaarten en boottijden. De vaartijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Afvaarten overtocht naar Ameland

Vertrektijden Boot Ameland
Vertrektijden Boot Ameland

Aangepaste vertrektijden voor de boot naar Ameland tijdens feestdagen

De boot naar Ameland vaart uiteraard ook op feestdagen. Wel zijn de vertrektijden dan aangepast. De feestdagen waarop de afvaarten afwijken zijn: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

Informatie over extra afvaarten Ameland

Tijdens de zomerperiode, feestdagen of bij drukte worden er soms extra afvaarten naar Ameland verzorgd. Een handige manier om dit te controleren is via Teletekst pagina 723 of Twitter.

Parkeren boot Ameland

Kom je met de auto naar de veerhaven? Dan kun je je auto parkeren in Holwerd of eventueel in Lauwersoog. In Holwerd kun je zowel kort als lang parkeren. Daarnaast heb je nog de keuze tussen overdekt parkeren of niet-overdekt parkeren. Vanaf de parkeerplaats kun je elk kwartier met de pendelbus meerijden naar de veerhaven.

Informatie over aansluitend busvervoer

De meeste bustijden sluiten aan op de vertrektijden van de boot naar Ameland. Het is aan te raden om voor vertrek de bustijden en eventuele vertragingen te controleren via internet (www.9292ov.nl) of telefoon: 0900-9292 (€ 0,70 p/m).

Aansluitend busvervoer van de boot naar Ameland is essentieel voor reizigers die dit prachtige eiland willen verkennen. Na aankomst op de veerboothaven van Holwerd kunnen reizigers gebruikmaken van de frequent beschikbare busdiensten naar verschillende bestemmingen op Ameland. Deze bussen bieden comfortabele en handige opties voor toeristen en bewoners, met vriendelijk personeel dat klaarstaat om vragen te beantwoorden en te helpen met bagage. De route biedt een eerste glimp van het schilderachtige landschap van Ameland, met weidse uitzichten en charmante dorpjes. Het busvervoer draagt bij aan de toegankelijkheid en het genot van een bezoek aan dit betoverende eiland.