Strand Ameland

Strand Ameland

Het strand Ameland heeft een totale lengte van 27 kilometer. De stranden zijn schoon én veilig en dragen daarom al meer dan 30 jaar de Blauwe Vlag, een onderscheiding die elk jaar wordt toegekend aan schone en veilige stranden.

In het hoogseizoen wordt het strand Ameland bewaakt door de KNRM. Aan de vlaggen op het strand kun je zien of het veilig is om de zee in te gaan. Ook kun je hier blauwe borden vinden met daarop informatie en uitleg over wat wel en niet is toegestaan op de Amelander stranden.

Het strand Ameland is bij uitstek geschikt voor strandwandelingen, zwemmen, zonnen en paardrijden. Er is dus altijd iets te doen, of het nu regent of de zon schijnt. Er zijn vier strandtenten te vinden waar je het gehele jaar door kunt eten en drinken terwijl je uitkijkt over de prachtige stranden van Ameland. Langs de duinen kun je heerlijk fietsen en er zijn overal parkeerplaatsen waar je je fiets kwijt kunt.

Strand Ameland
Foto: Flickr/Boudewijn Berends

De stranden van Ameland

Het eiland Ameland is beroemd om zijn goudgele stranden. Vooral in de zomer zijn de brede stranden de hoofdattractie van het eiland. Jaarlijks pakken zo’n 600.000 mensen de boot naar Ameland.

Langs de gehele kust van de Noordzee liggen de prachtige stranden van Ameland. Het strand Nes ligt vlakbij de haven waar de de boot naar Ameland afmeert. Hierdoor is het in het hoogseizoen druk in verband met de vele toeristen die Ameland een dagje komen bezoeken.

De strandovergang bij Hollum is het mooiste strand van Ameland. Vanaf hier is ook het naastgelegen eiland Terschelling te zien. Dit strand heeft een modern strandpaviljoen waar je gezellig kunt eten en drinken. De strandovergang bij Buren ligt dicht bij de diverse campings en bungalowparken op Ameland. Dit is een mooi en breed strand met een nieuwe strandtent en aan de andere kant van de duinen een paar restaurants. De strandovergang bij Ballum is minder geschikt om te zonnen. Op dit strand kun je echter wel van de prachtige natuur en de vele vogels genieten.