Parkeren op Ameland

Parkeren op Ameland

Parkeren op Ameland is geen probleem. Er zijn diverse parkeerterreinen waar je je auto kunt parkeren op Ameland. In de blauwe zones kun je gratis parkeren. Je moet dan een blauwe parkeerschijf gebruiken en ook is de parkeertijd gelimiteerd. In elke blauwe zone staat een bord waarop staat vermeld hoe lang er, op bepaalde dagen of uren, geparkeerd mag worden.

Hoe werkt parkeren op Ameland?

Wanneer je je auto parkeert geef je op de blauwe parkeerkaart aan wanneer je bent aangekomen. Daarna leg je de parkeerkaart op het dashboard van je auto. Zorg er voor dat deze goed zichtbaar is. Het is ook toegestaan om met je caravan, camper of vouwwagen aan de kant van de weg te parkeren, mits dit niet langer is dan drie dagen aaneengesloten.

Gratis parkeren op Ameland

Gratis parkeren op Ameland, vlakbij het strand

Op Ameland kun je op diverse parkeerplaatsen gratis parkeren. Dit kan onder andere op het parkeerterrein op de kruising van het Verdekspad en Stokershiem. Klik hier voor een routebeschrijving. Bij veel hotels op Ameland en andere accomodaties kun je, als gast, gratis parkeren.

Ameland met de auto

Je mag de auto meenemen naar Ameland. Vergeet niet om een plekje te reserveren op de boot naar Ameland. Houdt er wel rekening mee dat met de auto naar Ameland alleen mogelijk is via de reguliere boot en niet met de sneldienst.

Parkeerplaatsen op Ameland

Parkeren aan de Jan van Eijckweg

Jan van Eijckweg, Nes.
Het terrein is gelegen op ongeveer 300 meter van het strand.

Parkeerterrein Oranjeweg

Oranjeweg, Hollum
Het strand van Hollum ligt op ongeveer 200 meter van dit parkeerterrein.

Parkeerplaats Reeweg

Reeweg, Ameland
Het strand van Nes ligt op een afstand van bijna 3 kilometer.

Parkeren strand Ameland

Strandweg, Buren
Zoals de naam al doet vermoeden ligt kun je dichtbij het strand van Ameland parkeren (225 meter).

Verdekspad

Adres: Stokershiem, Nes.
Op ongeveer 2 kilometer vanaf het strand Westerpad.

Parkeren in Holwerd

Neem je je auto niet mee naar Ameland, dan kun je natuurlijk ook parkeren in Holwerd. De veerhaven van Holwerd is uitstekend te bereiken met de auto. Er is genoeg parkeergelegenheid op twee parkeerterreinen. Tevens zijn er in en nabij Holwerd diverse parkeergelegenheden, zowel overdekt als niet overdekt.

Vanaf het tweede parkeerterrein (P2) rijdt een pendelbus die aansluit op de vertrektijden boot Ameland. In verband met drukte in het het hoogseizoen, tijdens evenementen en rond de feestdagen wordt aangeraden om rekening te houden met extra reistijd in verband met het zoeken naar een parkeerplaats.