Boot van Ameland naar Schiermonnikoog

Ben je op Ameland en wil je naar Schiermonnikoog? Dat kan met de boot van Ameland naar Schiermonnikoog. Andersom kan dit natuurlijk ook. De boot vaart langs de prachtige oostkust van Ameland, de onbewoonde Engelsmanplaat (‘De Kalkman’ in het Fries) en het westelijke puntje van Schiermonnikoog.

Reisinformatie

Van Ameland naar Schiermonnikoog: de overtocht

In de zomer (juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Schiermonnikoog. Op enkele dagen is het mogelijk om met de Robbenboot m.s. Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagtocht te maken naar Schiermonnikoog. De duur van de overtocht naar Schiermonnikoog verschilt per dag, tijdstip en boot. De Robbenboot m.s. Ameland is het eerste rondvaartschip dat naast de veerboot Ameland ligt.

Kaartjes voor de Boot van Ameland naar Schiermonnikoog

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Op de boot kun je met je pinpas betalen.

De boot van Ameland naar Schiermonnikoog
De boot van Ameland naar Schiermonnikoog. Foto: robbenboot.nl

Prijzen

  • Voetpassagier, kind (4 t/m 12 jaar): € 19,50 enkele reis, € 23.50 retour
  • Voetpassagier, volwassene € 29,50 enkele reis, € 36,00 retour

De tarieven voor de boot van Ameland naar Schiermonnikoog kunnen nogal verschillen. Kijk voor volledige en actuele tarieven op de website van de Robbenboot.

Dienstregeling

Van Ameland naar Schiermonnikoog

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Ameland naar Schiermonnikoog, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Van Schiermonnikoog naar Ameland

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Schiermonnikoog naar Ameland, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen kan deze dienstregeling afwijken. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen kun je vinden op de website van VVV Ameland.