Het weer op Ameland

Klimaat Ameland

Ameland heeft een zeeklimaat. Omdat de waddeneilanden los van het vaste land liggen is de invloed van wind en zee sterker. Door de temperatuur van de zee, in het voorjaar, is de regenval beperkt. In het najaar zorgt de warmte van de zee dan weer juist voor extra regen. Hoewel de warme maanden droger zijn dan andere gebiede in Nederland is de temperatuur ook lager. De zeewind zorgt voor een koele bries.

Ameland bestaat vooral uit zandduinen. Aan de oostkant van het dorp Buren ligt het Oerd, een nat natuurgebied waar veel vogels zijn neergestreken.

Weer Ameland

Het weer op Ameland is aangenaam. Ameland heeft een zeeklimaat, waardoor in de lente de regenval beperkt is. De zeewind blaast een koele bries over het eiland

Net als de andere Waddeneilanden heeft Ameland een prachtige natuur, het eiland kent diverse landschappen. Naast de grote en brede zandstranden vind je er veel bos en natuurlijk duingebieden, maar ook weidse graslanden en kwelders. Ooit stonden deze gebieden onder water. Af en toe lopen deze gebieden nog onder bij vloed waardoor ze een zeer bijzondere flora en fauna hebben.

Piet Paulusma over het weer op Ameland