Fietsen op Ameland

Fietsen op Ameland

Met maar liefst 100 kilometer aan fietspaden is fietsen op Ameland de perfecte manier op het eiland te ontdekken. De afstanden zijn relatief klein, binnen een uur kun je van de ene kant (Buren) naar de andere kant (Hollum) fietsen. Fietsen op Ameland kan met je eigen fiets, maar er is ook een groot aanbod aan fietsverhuur op Ameland. Op Ameland zijn meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar.

Ameland fietsverhuur Nes, Buren en Hollum

Op Ameland kun je gemakkelijk een fiets huren. Een gewone fiets, maar ook elektrische fietsen, tandems, kinderzitjes en fietskarren. Het online reserveren van je fiets levert in veel gevallen korting op. De meeste fietsverhuur aanbieders op Ameland bieden een gratis bagageservice aan. Wanneer je de fiets ophaalt kun je je bagage achterlaten bij de fietsverhuur. Deze wordt dan gratis naar je vakantieadres gebracht. Ga je dezelfde dag weer met de boot naar Holwerd terug dan kun je je bagage ook vaak ook in een kluisje achterlaten. Veel fietsverhuurbedrijven bieden pechservice aan, mocht je onderweg een lekke band of andere pech oplopen.

Fietsen op Ameland
Foto: dronepicr/Flickr

Enkele fietsverhuurbedrijven op Ameland zijn:

  • Fietsverhuur Metz in Buren
  • Aldok Tweewielers in Hollum
  • Fietsverhuur Molenaar in Buren
  • Fietsverhuur Kiewiet in Nes
  • Fietsverhuur Nobel in Nes

De fiets mee op de boot naar Ameland

Het is mogelijk om je eigen fiets mee te nemen op de boot naar Ameland. Hiervoor kun je een apart kaartje kopen, online of bij de terminal in Holwerd. Vervoer je je fiets op het dak of achterop de auto? Ook dat is geen probleem en is inbegrepen bij de prijs wanneer je met de auto naar Ameland komt.

Ameland fietsroutes

Fietsend over Ameland kom je langs alle prachtige plekjes die er op het eiland zijn te vinden. Je kunt zelf een fietsroute over Ameland bedenken of een vooraf uitgezette route fietsen. Dit kan onder andere langs de Waddenzeedijk, door de bossen en duinen van Ameland en de gezellige dorpjes. Onderweg zie je de karakteristieke rode vuurtoren.

Fietsroute Het Oerd

De route via Het Oerd is zo’n 12 kilometer lang. Geniet bij het uitzichtpunt Oerdblinkert van de weidse omgeving. Bekijk een interactieve kaart van deze fietsroute online.

Fietsroute langs alle dorpen op Ameland

Deze fietsroute van ongeveer 40 kilometer brengt  langs alle dorpen op Ameland. Klik hier om de fietsroute te bekijken en te downloaden.

Fietskaart Ameland

Bij een aantal fietsverhuurders, maar ook bij de VVV Ameland is een fietskaart voor Ameland te verkrijgen. Op deze fietskaart staan alle fietspaden aangegeven en geven ook informatie over wat er allemaal langs de fietspaden is te zien.

Fietskaart Ameland