Parkeren in Holwerd

Parkeren in Holwerd

Parkeren Holwerd kan op meerdere manieren. Ga je een dag of weekend naar Ameland? Parkeer je auto dan op op de veerdam, vlakbij de boot naar Ameland. Voor het halen en brengen van passagiers kun je gratis kort parkeren.

Kort parkeren Holwerd

Je kunt de auto kort parkeren voor de vertrekhal. Parkeren voor het brengen en halen van passagiers of een bezoek aan het restaurant of de veerdam is gratis met een maximum van twee uur.

Lang parkeren Holwerd

Je kunt je auto parkeren op het parkeerterrein bij Holwerd. De parkeerplaats is elke dag geopend van een half uur voor aankomst van de eerste boot van Ameland tot een kwartier na vertrek van de laatste boot naar Ameland.

Het parkeerterrein is 7 dagen per week geopend van van 5.30 uur tot en met 21.00 uur.  Je kunt op elk moment het terrein afrijden. Het parkeren van je auto is op eigen risico, het terrein is niet bewaakt.

Een parkeerkaart kost € 6,00 of een deel hiervan. Je kunt contant of met je creditcard betalen (VISA, Maestro, American Express en Eurocard) te betalen. Pinnen is niet mogelijk.

Holwerd Ameland Carpark

In de Holwerd Ameland Carpark kun je je auto veilig parkeren, zowel binnen als buiten. De dag en nacht bewaakte parkeeraccommodatie is 7 dagen in de week geopend, van 7.00 tot 22.00 uur. De auto buiten parkeren kost 6 euro per dag. Parkeer je liever binnen dan kost dat 8 euro per dag.

Nadat je de auto hebt geparkeerd word je naar de haven van Wagenborg gebracht. De pendelbus vertrekt ieder kwartier wanneer het druk is. Is het iets rustiger dan zal de pendeldienst op aanvraag vertrekken.

Parkeren in Holwerd voor de boot naar Ameland
Parkeren in Holwerd voor de boot naar Ameland

Parkeren Lauwersoog

Parkeren in Lauwersoog kan aan de Zeedijk in Lauwersoog. Het parkeerterrein wordt beheerd door Scheepspark. Kijk op de website van Scheepspark voor meer informatie.

Tip

Vlakbij de aankomsthal kan het bij de betaalautomaten druk zijn. Op het parkeerterrein, een klein stukje lopen, staan echter ook nog betaalautomaten.

Dagje naar Ameland

Al voor vertrek kun je je parkeerkaart afrekenen bij één van de betaalautomaten in Holwerd. Hiermee voorkom je wachttijd op je terugreis.