Boot van Ameland naar Terschelling

Ben je op Ameland en wil je naar Terschelling? Dat kan met de boot van Ameland naar Terschelling. Andersom kan dit natuurlijk ook. Tijdens de overtocht hoef je je geen moment te vervelen want de boot vaart langs de prachtige zuidkust van zowel Ameland als Terschelling, inclusief de Bosplaat.

Reisinformatie Boot van Ameland naar Terschelling

Van Ameland naar Terschelling: de overtocht

In de zomer (juni, juli en augustus) zijn er een aantal afvaarten naar Terschelling. Op enkele dagen mogelijk om met de Zeehond m.s. Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena
een dagtocht te maken naar Terschelling. De duur van de overtocht naar Terschelling verschilt per dag, tijdstip en boot. De Zeehond m.s. Ameland vaart af vanaf de steiger in Nes en is meestal het tweede schip dat aan de kade ligt, naast de veerboot Ameland.

Kaartjes voor de boot van Ameland naar Terschelling

Aangeraden wordt om kaartjes vooraf online te kopen. Op de boot kun je met je pinpas betalen.

Prijzen

Retour

  • Voetpassagier, kind (4 t/m 12 jaar): € 19,50 enkele reis, € 23.50 retour
  • Voetpassagier, volwassene € 29,50 enkele reis, € 36,00 retour

De tarieven voor de boot van Ameland naar Terschelling kunnen nogal verschillen. Kijk voor volledige en actuele tarieven op de website van de Robbenboot.

Boot van Ameland naar Terschelling: ideal voor een mooie dagtocht

Dienstregeling

Van Ameland naar Terschelling

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Ameland naar Terschelling, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Van Terschelling naar Ameland

In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Terschelling naar Ameland, zowel ’s ochtends als ’s middags. Het is op enkele afvaarten ook mogelijk om te overnachten.

Tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen kan deze dienstregeling afwijken. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen kun je vinden op de website van VVV Ameland.