Met de boot naar Ameland

Even lekker een weekendje weg met de boot naar Ameland? Of een dagje Ameland om te genieten van zee, duinen en strand? Volgens velen is Ameland het mooiste waddeneiland. Op deze website lees je alle praktische informatie met betrekking tot de boot Ameland.

Ameland is door zijn prachtige natuur, rust en ruimte voor velen het mooiste waddeneiland van Nederland. Elk jaargetijde heeft z’n eigen kleuren welke je trakteren op variërende landschappen. Op Ameland verwen je je zintuigen met de mooiste vergezichten, frisse zeelucht, heerlijk eten en weldadige ontspanning.

Met de boot naar Ameland

Ameland heeft verschillende hotels, vakantiehuizen en campings en is daarom ideaal voor een heerlijke vakantie. Met de boot ben je vanaf Holwerd in binnen 45 minuten op Ameland, de overtocht met veerdienst Ameland is zo voorbij.

Op cultureel gebied is er op het waddeneiland ook genoeg te beleven met de karakteristieke Amelander boerderijen. De dorpjes Ballum, Buren, Hollum en Nes hebben elk een eigen karakter met gezellige winkeltjes. De oude commandeurshuizen herinneren aan de gouden eeuw van Ameland.

Met de boot naar Ameland

Je kunt het eiland op verschillende manieren ontdekken. Door te fietsen op de ruim 100 kilometer aan fietspaden en te wandelen of door deel te nemen aan excursies en boottochten verken het hele eiland. Bezoek de diverse musea en laat je verrassen door de interessante geschiedenis van het waddeneiland.

Parkeren Holwerd en daarna met de boot naar Ameland

Parkeren in Holwerd kan op meerdere manieren. Ga je een dag of weekend naar Ameland? Parkeer je auto dan op op de veerdam, vlakbij de boot naar Ameland. Voor het halen en brengen van passagiers kun je gratis kort parkeren.

Afvaarten en vertrektijden boot Ameland

De boot van Holwerd naar Ameland kent vertrektijden van gemiddeld elk uur. In de zomermaanden zijn er meer afvaarten en boottijden, bij drukte zijn er extra afvaarten. De vaartijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Sneldienst Ameland

Vanaf 28 maart 2018 heeft Wagenborg Passagiersdiensten vaart de nieuwe sneldienst op het traject Ameland-Holwerd. Vanuit Leeuwarden rijdt de nieuwe Arriva-lijn 166 aansluitend op de dienstregeling-afvaarten aan de vaste wal. Op extra afvaarten rijdt geen aansluitend busvervoer.

Wagenborg Passagiersdiensten rekent per overtocht met m.s. Fostaborg een toeslag van € 7,50 bovenop het gewone retourticket voor de veerdienst. Diezelfde toeslag was tot op heden ook van kracht op de sneldienst die werd verzorgd door de Watertaxi. Tevens bestaat de mogelijkheid een 20-vaartentegoed en een 10-vaartentegoed aan te schaffen voor de sneldienst. Een 20-vaartentegoed kost € 120,00. Dit betekent dat vaste reizigers, zoals eilanders en forensen, vier tegoeden cadeau krijgen. Een 10-vaartentegoed kost € 67,50, waarbij reizigers één tegoed gratis krijgen.

Ameland auto

Op Ameland mag je gewoon met je auto rijden. De kern van de dorpen Hollum en Nes zijn autoluw. Kom je met de auto naar Ameland, reserveer dan voor de overtocht op tijd een plaat voor je auto op de boot naar Ameland.

Taxi Ameland

Heb je geen auto of fiets? Dan is een taxi nemen ook een goede optie. Taxicentrale Cosi-Tax is het taxibedrijf dat rijdt op Ameland.

Met de boot naar Ameland tijdens de feestdagen

Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

Informatie over extra afvaarten boot Ameland

Zie Teletekst pagina 723.

Informatie over aansluitend busvervoer

Telefoon 0900-9292 (€ 0,70 p/m) of www.9292ov.nl.

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een retourticket voor de boot naar Ameland geldig?

Een retourticket is geldig tot de datum van de terugreis, je hoeft niet op dezelfde dag heen en terug te reizen. Er mogen ook meer dagen tussen de heen- en terugreis zitten.

Wat is de duur van de overtocht met WPD Ameland?

Van Holwerd naar Ameland (en van Ameland naar Holwerd duurt de overtocht ongeveer 45 minuten.

Is er gratis draadloos internet beschikbaar op de boot naar Ameland?

Ja, er is gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Mag ik mijn hond meenemen op de boot naar Ameland?

Met de hond de boot naar Ameland op? Dat mag tegen een kleine vergoeding. Op dierendag, donderdag 4 oktober, mag je hond gratis met mee op de boot naar Ameland. Bekijk alle tarieven boot Ameland.

Mogen fietsen mee op de boot naar Ameland?

Het is toegestaan om op de veerdienst een fiets mee te nemen, voor je fiets dien je wel apart een ticket te kopen.

Mag een scootmobiel of een driewieler mee de veerdienst naar Ameland?

Ja, het is toegestaan een scootmobiel of een driewieler mee te nemen aan boord.

Geplaatst: 9 november 2018
Bijgewerkt: 13 maart 2024