Boot naar Ameland: praktische informatie

Boot naar Ameland

Alle praktische informatie voor de boot naar Ameland op een rijtje. Ameland is een prachtig Waddeneiland. Verwen je zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze.

Kaartjes kopen overtocht Ameland

De veerboten hebben voldoende capaciteit voor alle passagiers. Het is niet nodig en ook niet mogelijk om van tevoren een plaats te reserveren. Aan het loket van Wagenborg Passagiersdiensten in Holwerd kun je kaartjes kopen voor de boot van en naar Ameland. Kaartjes kopen kan ook online; hiermee bespaar je tijd voor het wachten aan de kassa. De overtocht van of naar Ameland duurt ongeveer 45 minuten.

De boot naar Ameland
De boot naar Ameland

E-ticket boot Ameland

Je kunt losse kaartjes kopen voor de overtocht van en naar Ameland. De kaartjes voor het zomertarief zijn geldig gedurende het gehele jaar. Kaartjes voor het basistarief zijn in het jaar van aanschaf geldig van 1 januari tot en met 31 maart en van 1 oktober tot en met 31 december. Een e-ticket is geen reservering voor een specifieke afvaart.

Met de auto naar Ameland

Ameland is geen autovrij eiland. Je kunt je auto dus meenemen naar Ameland. Op het eiland is voldoende parkeergelegenheid. Het dorp Nes heeft een autovrij centrum. Je kunt je auto ook parkeren in Holwerd.

Het reserveren van je auto kan online. Tevens is het mogelijk om motorvoertuigen en fietsen mee te nemen op de boot naar Ameland. Aangeraden wordt om voor auto’s en caravans tijdig een reservering te maken. Je kunt voor het reserveren van auto, caravan of motor ook bellen met Wagenborg Passagiersdiensten (0519-546111).

Met het openbaar vervoer naar Holwerd

Holwerd heeft een busstation wat goed te bereiken is vanaf station Leeuwarden. Met lijn 66 kun je van Leeuwarden naar de haven van Holwerd rijden en uitstappen bij de terminal. Meer informatie op www.9292ov.nl.